Bulut Kurumsal Kimlik Tasarımları TN0004

Bulut Kurumsal Tasarımlar

Bulut firması için hazırlanmış bir kurumsal kimlik tasarımıdır. İçeriğinde birçok çalışma mevcuttur.

Firma için yapılan çalışmalar

  • Logo Tasarımı
  • Kartvizit Tasarımı
  • Kapak Dosya Tasarımı
  • Antetli Kağıt Tasarımı
  • Diplomat Zarf Tasarımı
  • Müstahsil Makbuzu Tasarımı
  • Fatura Tasarımı
  • Not Defteri Tasarımı
  • Para Makbuzu Tasarımı
  • Tediye Makbuzu Tasarımı
  • Tahsilat Makbuzu Tasarımı
  • Menü Tasarımı
  • Bloknot Tasarımı
  • Personel Yaka Kartı Tasarımı
  • Etiket Tasarımı

Bu sayfadaki çalışma Mobinova markası için hazırladığım kurumsal kimlik seti. Logo, antetli kâğıt, zarf, kartvizit, dosya, kalem ve dijital kullanım örnekleri bir arada. Mor ve turkuaz arasında geçen bir renk skalası kullandım, harfleri yumuşak köşeli ve geniş tuttum.

Kurumsal kimlik, logo tasarımından farklı bir iş. Logo tek bir işaret; kimlik ise o işaretin nerede, hangi boyutta, hangi zeminde ve hangi boşlukla kullanılacağının kurallarını içeriyor. Set teslim edilirken bu kuralları da yazılı veriyorum: logonun etrafında bırakılması gereken en az boşluk, en küçük kullanım boyutu, izin verilen ve verilmeyen zemin renkleri.

Bu kuralların olmaması pratikte şu sonucu doğuruyor: firma büyüdükçe logo her yerde biraz farklı kullanılıyor. Bir tabelada gergin, bir broşürde sıkışık, bir sunumda esnetilmiş. Tek tek bakınca fark edilmiyor ama toplamda marka dağınık görünüyor.

Renk geçişi kullanan kimliklerde ayrı bir dikkat gerekiyor. Gradyan ekranda güçlü duruyor ama tek renk baskıda, kaşede ve faks başlığında kayboluyor. Bu yüzden her gradyanlı öğenin düz renk karşılığını da hazırlıyorum ve hangisinin nerede kullanılacağını sette belirtiyorum.

Sette bulunan basılı parçaların hepsini baskıya hazır teslim ediyorum: taşma payı bırakılmış, kesim işaretlenmiş, CMYK’ya çevrilmiş, metinler eğriye dönüştürülmüş. Dijital taraf için de sosyal medya profil ve kapak boyutlarını, e-posta imzasını ve sunum şablonunu ekliyorum.

Kurumsal kimlik seti veya mevcut kimliğinizin yenilenmesi için bana yazabilirsiniz. Diğer kimlik çalışmalarımı Kurumsal Kimlik Tasarımı bölümünde görebilirsiniz.

Bu paylaşımlar da ilginizi çekecektir
  • Outdoor ve Macera Ekipmanları Logo Tasarımı
  • Altivra | Modern Mimari Logo Tasarımı ve Kurumsal Kimlik
  • Güneş Enerjisi Post Tasarımı
  • Profesyonel Montaj Kılavuzu Tasarımı
  • Türk Kahvesi Etiket Tasarımı